Lukuvuoden ajat
Toimintaa järjestetään läpi vuoden. Opetusta ei ole pääsääntöisesti syys-, joulu- ja talvilomalla eikä pyhäpäiviä edeltävinä päivinä klo 17 jälkeen. Katso tarkat lukuvuoden ajat.
Opiskelu verkkokursseilla
Kurssille osallistumiseen tarvitset tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen, jossa on internetyhteys, kamera ja mikrofoni. Suosittelemme tietokoneen käyttämistä, jotta kaikki toiminnot ovat käytettävissä.
Tarvitsetko perehdytystä tai apua verkko-opiskeluun liittyvissä asioissa?
- Verkko-opetuksen linkeissä ja kurssiasioissa sinua auttaa Espoon työväenopiston asiakaspalvelu p. 020 692 444 (ma-to klo 12.30–15.30) tai espoon.tyovaenopisto@omnia.fi.
- Verkkokurssiasioissa sinua auttaa Tietotupa.
- Tunnusasioissa (esim. Moodle) voit ottaa yhteyttä IT-tukipalvelujen Helpdeskiin p. 0400 223 112 (ma-pe klo 8.00–11.30 ja 12.30–16.00.) tai helpdesk@omnia.fi.
Verkkokursseilla käytettävät oppimisympäristöt
Kursseilla käytetään erilaisia oppimisympäristöjä kuten Moodle, Teams ja Zoom. Ohjeita oppimisympäristöjen käyttöä varten löydät alapuolelta.
Moodle
Moodle on virtuaalinen oppimisalusta.
Teams
Teams on ryhmätyöskentelyn ja verkko-opetuksen yhteistyöalusta.
- Teams-sovelluksen asentaminen (it.omnia.fi)
- Headsetin ja muiden äänilaitteiden tarkistaminen (it.omnia.fi)
- Verkkokokoukseen liittyminen (it.omnia.fi)
- Webkameran ja mikrofonin käyttö verkkokokouksessa (it.omnia.fi)
- Keskustelun käyttö verkkokokouksessa (it.omnia.fi)
- Verkkokokouksen nettietiketti (it.omnia.fi)
- Miten osallistua pienryhmähuonekokouksiin (support.microsoft.com)
Zoom
Zoom on verkkokokoustyökalu.
- Kokoukseen osallistumiseen tarvittava tekniikka (it.omnia.fi)
- Zoom-sovelluksen asentaminen (it.omnia.fi)
- Äänilaitteiden tarkistus (it.omnia.fi)
- Verkkokokoukseen liittyminen (it.omnia.fi)
- Webkameran ja mikrofonin käyttö verkkokokouksessa (it.omnia.fi)
- Keskustelun käyttö verkkokokouksessa (it.omnia.fi)
- Verkkokokouksen nettietiketti (it.omnia.fi)
Opintopistekurssit
Kansalais- ja työväenopistojen opintopistekursseilla on nyt mahdollista ansaita opintopisteitä. Voit halutessasi saada arvioinnin kurssilla kertyneestä osaamisesta ja kerätä itsellesi opintosuoritusmerkintöjä.
Hyväksytty opintosuoritus viedään Koski-tietovarantoon (oph.fi) ja näet omat opintosuoritusmerkintäsi Oma Opintopolku -palvelussa (opintopolku.fi). Opintosuoritusmerkintä on helppo tapa osoittaa opintopistekursseilla hankittu osaaminen virallisesti esimerkiksi työnantajalle tai toiselle oppilaitokselle. Kertyneet opintopisteet ovat myös hyvä lisä omassa CV:ssä tai työhakemuksessa.
Mikä opintopistekurssi on?
Opintopistekurssi on kurssi, josta voi saada opintopisteitä omaan opintorekisteriin. Opintopistekurssilla voi opiskella myös ilman, että kerryttää siitä opintopisteitä. Opintopisteiden saamiseksi kurssi tulee suorittaa hyväksytysti.
Opintopistekurssien osaamistavoitteet, arviointikriteerit ja laajuus kerrotaan kurssiteksteissä, jolloin kursseilla hankittava osaaminen käy selkeästi ilmi.
Osaamisen arviointi, arviointimenetelmät ja kurssin laajuus
Jos haluat opintosuoritusmerkinnän, osaamisesi arvioidaan. Osaamisen arviointi on aina opiskelijalle vapaaehtoista. Päätät itse kurssin alkaessa, haluatko, että osaamistasi arvioidaan ja että saat kurssista opintosuoritusmerkinnän. Kurssille voit siis osallistua, vaikka et haluaisikaan osaamisen arviointia ja opintosuoritusmerkintää.
Osoitat osaamisesi kurssin aikana erilaisilla arviointimenetelmillä. Opettaja arvioi osaamisesi kurssin arviointikriteerien perusteella. Kurssin arviointikriteerit ja -menetelmät on kerrottu ePerusteet-palvelussa (eperusteet.opintopolku.fi), jonne löydät linkin kurssin tiedoista Ilmonetissa. Osaaminen arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytty-merkintä tarkoittaa, että olet saavuttanut kurssin osaamistavoitteet. Opintosuoritusmerkinnät tehdään vasta, kun kurssi on päättynyt. Vain hyväksytyt suoritukset viedään Koski-tietovarantoon. Saat tiedon hyväksytystä kurssisuorituksesta ja löydät suoritusmerkinnän Oma Opintopolku –palvelusta.
Kurssin laajuus ilmoitetaan opintopisteinä. Yksi opintopiste tarkoittaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Kurssin sisällöstä riippuu, miten paljon tavoitteiden saavuttaminen edellyttää itsenäistä työskentelyä opetustuntien lisäksi.
Mitä hyötyä opintopisteistä on?
Opintopistekurssien suoritusmerkinnät näet Oma Opintopolku -palvelussa, josta voit jakaa haluamasi suoritukset esimerkiksi työnantajalle tai toiselle oppilaitokselle. Vastaanottavan oppilaitoksen hyväksynnällä opintopisteitä voi hyväksilukea myös toisen oppilaitoksen opinnoissa, esimerkiksi vapaavalintaisissa kieliopinnoissa.
Lähtökohtaisesti tallennetut tiedot säilytetään Koski-tietovarannossa pysyvästi, mutta halutessasi voit peruuttaa suostumuksesi tietojesi säilytykseen Oma Opintopolku -palvelussa.
Miten opintopistekurssille voi osallistua?
Ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan Ilmonetin (ilmonet.fi) kautta. Työväenopiston asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa ilmoittautumisessa. Anna suostumuksesi tietojesi käsittelyyn ennen kurssin toista kokoontumiskertaa, jotta opintopistemerkinnät voidaan kirjata Koski-tietovarantoon. Suostumus annetaan joko sähköisen tunnistautumisen kautta Ilmonet-palvelussa tai erillisellä lomakkeella Espoon työväenopiston asiakaspalvelussa.
Voit osallistua opintopistekurssille myös, vaikka et haluaisikaan kurssista suoritusmerkintää.
Osaamisen osoittaminen tapahtuu osana kurssin toimintaa, joten opintosuoritusmerkinnän saaminen edellyttää aktiivista osallistumista kurssille. Tehtävät ovat kurssilla pääsääntöisesti kaikille yhteisiä.
Vakuutukset
Opiskelijoita tai heidän omaisuuttaan ei ole vakuutettu Espoon työväenopiston toimesta.
Järjestyssäännöt
Espoon työväenopistossa noudatetaan Omnian järjestyssääntöjä.
Katso järjestyssäännöt.
Anna palautetta tai ehdota kurssia
Anna palautetta tai ehdota uutta sinua kiinnostavaa kurssia palaute- tai kurssi-idealomakkeemme kautta. Palautteesi on meille todella tärkeää, kehitämme palautteiden avulla jatkuvasti toimintaamme.