Hankkeen kuvaus
Kestävän kasvun kehitysympäristöjen toteutuspolku (KETO) on Espoon kaupungin, VTT:n, Aalto-yliopiston ja Omnian yhteishanke, jonka avulla edistetään Suomen kestävän kasvun ohjelman tavoitteita vahvistamalla yksityisiä ja julkisia kumppanuuksia ja kehitetään tutkimusinfrastruktuuria kohti vihreän siirtymän ja digitaalisuuden kasvavia markkinoita. Hankkeessa toteutetaan sekä nopeasti käyttöönotettavia ratkaisuja että luodaan edellytyksiä tulevaisuuden työpaikoille ja kilpailukyvylle.
Hankkeessa luodaan kolme kehitysympäristöä.
Kehitysympäristöt ovat:
- Otaniemi-Keilaniemen tutkimus- ja kehitysympäristö energian ja liikkumisen ratkaisuille
- Keran puhtaan ja älykkään rakentamisen alue
- Kiviruukin ketterä koetoimintaympäristö ruokajärjestelmän ja kiertotalouden demonstraatioille
Hanke on jaettu kuuteen työpakettiin, joiden koordinaatiovastuu on jaettu hankkeen toteuttajien kesken. Vastuuorganisaatio suluissa työpaketin kohdalla.
- Johtaminen ja vaikuttavuus (Espoon kaupunki)
- Puhdas ja älykäs kaupunki (Espoon kaupunki)
- Digitaalisuuden mahdollisuudet (Aalto yliopisto)
- Puhtaan teknologian demonstraatiot (Omnia)
- Energiamurros ja liikenteen sähköistyminen (VTT)
- Kestävät hankinnat sekä osallisuus ja viestintä (Espoon kaupunki)
Kohderyhmä
Yritykset, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot, jotka voivat hyödyntää hankkeessa kehitettäviä tuotteita, palveluja ja liiketoimintamalleja sekä kokemuksia tutkimuksessa, kehitystoimissa ja koulutuksessa.
Hankkeen kesto
1.6.2021-31.8.2023
Projektivastaava Omniassa
Oona Haapakorpi/Kai Martiskainen
Yhteistyökumppanit
Koordinaatori: Espoon kaupunki
Partnerit: Omnia, VTT, Aalto yliopisto
Rahoittaja
Euroopan Unionin REACT-EU EAKR-rahoituksella ja rahoitus on osa Euroopan Unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.
Lisätietoa hankkeesta
Kaksivuotinen (1.6.2021–31.8.2023) EU-rahoitteinen hanke edistää yritysten ja oppilaitosten ja tutkimusorganisaatioiden yhteistyötä. Hankkeessa Omnian tavoitteena on kehittää ja kokeilla kestäviä ja ekologisia ratkaisuja alueiden ruokajärjestelmiin sekä edistää näitä arvoja tukevaa ruokapolitiikkaa.