Hyppää pääsisältöön

Hoiva-avustajakoulutus

Täydennyskoulutus
Haluatko työskennellä ihmisläheisessä työssä? Hoiva-avustajakoulutuksessa hankit alalla tarvittavaa ammattitaitoa ja opiskelet samalla ammatillista suomen kieltä. Koulutus antaa sinulle työllistymismahdollisuudet sosiaali- ja terveysalalle hoiva-avustajan tehtäviin.

Koulutuksen kuvaus

Hoiva-avustaja on auttamishaluisen, toisesta ihmisestä välittävän ammatti. Hoiva-avustajan koulutuksessa saat ammattitaitoa toimia ihmisten kanssa ja heitä varten.

Koulutuksen myötä opit suunnittelemaan ja toteuttamaan asiakkaiden hoivaa ja kuntouttavaa toimintaa. Opit tukemaan asiakkaan arjen mielekkyyttä ja järjestämään virikkeellistä toimintaa. Työssäsi huolehdit asiakkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta.

Koulutuksen jälkeen osaat työskennellä sosiaali- ja terveysalan työn säädösten, toimintaperiaatteiden, arvojen ja eettisten periaatteiden mukaan. Myös alan työmenetelmät ja -välineet tulevat koulutuksessa tutuiksi ja opit hyödyntämään niitä työssäsi.

Koulutukseen sisältyy suomen kielen opiskelua.

Suomen kielen kurssilla opiskellaan ammattiin ja opiskeluun liittyvää sanastoa ja olennaisia kielen rakenteita sekä harjoitellaan alaan liittyviä asiakaspalvelutilanteita. Lisäksi vahvistetaan suullista ja kirjallista ilmaisua. Tavoite on auttaa opiskelijoita etenemään opinnoissa ja tutkinnossa. Lisäksi tarjotaan työelämävalmiuksia vahvistavia opintoja.

Koulutuksen tiedot

Koulutuksen valintakriteerit

Jatkuvassa haussa voivat hakea valintakriteerit täyttävät hakijat aiemmasta koulutuksesta riippumatta.

Koulutukseen osallistujien tulee täyttää tutkinnon vaatimat SORA-lainsäädännön terveydentilavaatimukset. Tutustu SORA-lainsäädännön terveydellisiin vaatimuksiin

Suomen kielen kielitaitotasovaatimus on A2.2.

Koulutuksen kesto

Opinnot kestävät noin 15 kuukautta Koulutukseen kuuluu kouluvuoden mukaiset loma-ajat.

Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työelämässä oppimisesta.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Jatkuvassa haussa voivat hakea valintakriteerit täyttävät hakijat aiemmasta koulutuksesta riippumatta.

Tärkeät tiedot jatkuvasta hausta

Opiskelijavalinta

Perustele hakemukseesi huolella, miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen. Hakemusten perusteella valitaan osa hakijoista haastatteluun. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso A2.2). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Hae jatkuvassa haussa

Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.
Takaisin ylös
Tagit:
Hyvinvointi ja terveys
Hakijat