Hygieniapassi on välttämätön, jos haluat työllistyä ravitsemusalalle. Hygieniapassi vaaditaan kaikilta, jotka työskentelevät elintarvikehuoneistossa, kuten kahvilassa, ravintolassa, kaupassa, jossa myydään ruokaa, tai tehtaassa, jossa valmistetaan elintarvikkeita, ja jotka käsittelevät pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita.
Hygieniapassi vaaditaan kaikilta, jotka työskentelevät elintarvikkeiden parissa yli kolme kuukautta.
Omniassa voit suorittaa pelkän hygieniapassitestin tai osallistua hygienipassikoulutukseen. Koulutuksen tavoitteena on saavuttaa Ruokaviraston virallisen hygieniapassin suorittamiseen tarvittava osaaminen.
Koulutuksen sisältö:
- Hygieeniset työskentelytavat ja henkilökohtainen hygienia.
- Mikrobiologian perusteet ja elintarvikkeiden saastuminen.
- Ruokamyrkytykset.
- Puhtaanapito ja omavalvonta.
- Suomen elintarvikelainsäädäntö ja viranomaiset.
- Hygieniapassitesti.
Kurssin lisätietoa
- Koulutus pidetään lähiopetuksena suomen kielellä.
- Suomen kielen taitotaso tulisi olla vähintään B1.1.
- Testin voi suorittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
- Ennen testiä kannattaa tutustua itsenäisesti suomenkieliseen Lupa kokata -materiaaliin (ruokatieto.fi)
- Tarvitset mukaan sinisen kuulakärkikynän ja voimassaolevan kuvallisen henkilötodistuksen (passi, ajokortti tai kuvallinen henkilökortti).
- Kurssimaksu ei sisällä uusintatestiä.
Hinta
Katso kunkin koulutuksen tai testin hinta klikkaamalla koulutuksen nimeä ilmoittautumissivulla.