Hyppää pääsisältöön

Koneasentaja

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto
Perustutkinto
Haluatko työskennellä kehittyvällä teknologiateollisuuden alalla? Haluatko oppia tuntemaan koneet ja laitteet? Koneasentaja taitaa asennukset, huollot ja kokoonpanot. Metallialalla on kysyntää osaajista!

Koulutuksen kuvaus

Koneasentajan opinnoissa opit koneiden ja laitteiden kokoonpano-, asennus- ja kunnossapitotehtäviä. Myös erilaiset hitsausmenetelmät ja robotiikka tulevat opinnoissa tutuiksi.

Opit työskentelemään tarvittavien työohjeiden ja piirustusten mukaisesti ja tarkastamaan asennettavaksi tarkoitetut osat ja komponentit. Opit tuntemaan koneiden ja laitteiden rakenteita ja toimintaa. Opit myös käyttämään materiaaleja ja eri asennusmenetelmiä työn kannalta tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti.

Opintojen jälkeen osaat soveltaa mekaniikkaa, hydrauliikkaa ja pneumatiikkaa työssäsi. Osaat tehdä koneiden ja laitteiden asennuksia, huoltoja ja olla mukana laitteistojen käyttöönotossa ja korjauksissa.

Suurin osa opinnoista karttuu työsaleissa käytännön töitä tehden. Teoriaopinnot työtehtävien ohessa tukevat käytännön työtehtävissä suoriutumista. Pääset oppimaan myös aidoissa työelämän tilanteissa ja asiakastöitä tehden. Ammattitaito on metallialalla noussut uuteen arvoon. Metalliteollisuuden työnantajat kilpailevat parhaasta metallialan osaajista.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen edistäminen on osa perustutkinto-opiskelijan opintoja. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Minkälaisiin tehtäviin valmistut?

Koneasentajana voit työskennellä esimerkiksi kone- ja metallituoteteollisuuden yrityksissä, tehtaissa, konepajoilla tai rakennustyömailla.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 2–3 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus toteutetaan vain oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutus koostuu itsenäisestä työskentelystä ja koulutuspäivistä.

Voit luoda oman opintopolkusi sisällyttämällä tutkintoon esim. AMK-opintoja, lukio-opintoja, aktiiviopintoja tai yrittäjyysopintoja. Urheilijat voivat joustavasti yhdistää ammatillisen opiskelun ja harjoittelun. Lue lisää suorituspoluista.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikenikäiset hakijat aiemmasta koulutuksesta riippumatta. Jotkin haut voidaan avata vain kohdennettuina tietyille hakijaryhmille.

Tärkeät tiedot jatkuvasta hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso A2.2). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Haku

Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutuksen esittelyvideo

Following frame contains a video
Takaisin ylös
Tagit:
Ajoneuvo ja tekniikka