Hyppää pääsisältöön

Koulunkäynnin erityisohjaaja, työvoimakoulutus

Vammaisalan ammattitutkinto
Työvoimakoulutus
Haluatko työskennellä ihmisläheisessä työssä? Kiinnostaako sinua tehdä käytännönläheistä työtä muiden hyväksi? Työvoimakoulutuksena suoritettava vammaisalan ammattitutkinto antaa sinulle valmiudet työskennellä toimintaympäristöissä, joissa eri-ikäiset vammaiset ihmiset asuvat, opiskelevat, tekevät työtä tai ovat palveluiden käyttäjinä.

Koulutuksen kuvaus

Koulunkäynnin erityisohjaaja tukee yksilöllisten tarpeiden mukaisesti vammaisen henkilön toimintakykyä ja oppimista, vammaisen henkilön vuorovaikutusta ja kommunikointia arjen tilanteissa sekä käyttää puhetta korvaavia kommunikaatiomenetelmiä ja selkokieltä.

Koulutuksen suorittanut voi myös toimia ohjaajan ammattinimikkeellä. Ohjaaja voi työskennellä vastaavana ohjaajana, päivätoiminnan ohjaajana, asumispalveluohjaajana, kehitysvammaisten ohjaajana, koulunkäynninohjaajana, erityiskoulunkäynnin ohjaajana tai ohjaajana työvalmennuksessa.

Työpaikkoina voivat olla asumispalveluyksikkö, työ- tai toimintakeskus, erityisvarhaiskasvatus, erityisopetus, vammaisten lasten iltapäivätoiminta, työhönvalmennus, kotihoito, lapsiperheiden kotipalvelu sekä kuntoutusyksikkö.

Koulutuksen jälkeen osaat työskennellä alan säädösten, lain, toimintaperiaatteiden, arvojen ja eettisten periaatteiden mukaan.

Koulutuksen tiedot

Koulutuksen valintakriteerit

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti vieraskielisille työttömille, työttömyysuhan alaisille ja toistaiseksi lomautetuille työllisyyspalveluiden asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. 

Vammaisalan ammattitutkinto sopii vammaisalan opinnoista ja työstä kiinnostuneille henkilöille. Osaamisala on kehitysvamma-ala. Koulutukseen osallistujien tulee täyttää tutkinnon terveydentilavaatimukset. Tutustu terveydellisiin vaatimuksiin terveys- ja hyvinvointialalla (opintopolku.fi).

Suomen kielen kielitaitotasovaatimus on B1.1.

Koulutuksen kesto

Opinnot kestävät noin 14 kuukautta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työelämässä oppimisesta.

Koulutukseen sisältyy suomen kielen opintoja tarpeen mukaan.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan työllisyyspalvelujen kautta.

Haku

Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.
Takaisin ylös
Tagit:
Hyvinvointi ja terveys
Kasvatus ja ohjaus
Työnhakijat