Hyppää pääsisältöön

Sähköasentajan koulutus

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Työskenteletkö sähköasentajana? Haluatko syventää osaamistasi? Sähköasentajan ammattitutkinto sopii sinulle, jolla on jo usean vuoden kokemus ja haluat kehittää ammattitaitoasi ja edetä vaativampiin tehtäviin.

Koulutuksen kuvaus

Sähköasentajan ammattitutkinto -koulutuksessa syvennät osaamistasi erilaisten sähkölaitteiden ja järjestelmien asennus-, mittaus- ja huoltotöissä. Opit vastaanottamaan ja valmistelemaan työt sekä suorittamaan tarvittavat toimenpiteet. Opit töiden viimeistelyn, dokumentoinnin ja luovutuksen asiakkaalle. Kehität myös yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitojasi eri sidosryhmien välillä. Opintoihin kuuluvat työtehtävät ja näytöt suoritat työpaikalla.

Valmistuttuasi voit toimia asiantuntijana eri sidosryhmien kanssa alan eri tehtävissä. Työnantajasta riippuen voit työskennellä myös matkatöissä esimerkiksi asentajana tai huoltotehtävissä Suomessa tai ulkomailla. Sähköasentajan ammattitutkinto on osoitus vahvasta ammattilaisuudesta.

Omnia on hyvä ympäristö suunnitella yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan.

Lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Tutkinnon suorittamiseen vaaditaan aikaisemmin suoritettu sähkö- ja automaatioalan perustutkinto sekä kolme vuoden työkokemus alalta. Tutkinnon suorittamisen edellytyksenä on, että sinulla on sähköalan työpaikka tai oma yritys, jolla on vähintään luokan 2 sähköpätevyys, ja jossa on mahdollista suorittaa tutkintoa vastaavat työtehtävät.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1–2 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin 1–2 kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.

Haku

Oppisopimus

Lisätiedot:

Valitse hakulomakkeella koulutuksen yhteyshenkilöksi Jouko Rytkönen.

Opinnot on mahdollista aloittaa joustavasti milloin vain, nopeallakin aikataululla. Alla oleva aloituspäivämäärä on viimeinen tämän hakukierroksen aloituspäivämäärä.

Hakuaika:

1.2.2025 klo 00.01 - 31.8.2025 klo 23.59

Koulutus alkaa:

1.9.2025
Hae koulutukseen (omnia.inschool.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Sähkö ja turvallisuus