Koulutuksen kuvaus
Vapaaehtoistyössä on voimaa! Tuon voiman kanavoiminen yhdessä asetettuihin tavoitteisiin ja erilaisten ihmisten ohjaaminen arjessa edellyttävät hyviä vuorovaikutus- ja johtamistaitoja. Vapaaehtoistyön koordinaattorina tehtävänäsi on saada toiminta rullaamaan ja vapaaehtoiset viihtymään ja kehittymään tehtävässään.
Vapaaehtoistyön koordinaattoreille suunnattu Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto auttaa terävöittämään järjestön vapaaehtoistyötä. Koulutuksessa määritellään vapaaehtoisen polkua, tunnistetaan erilaisia tapoja osallistua järjestön toimintaan vapaaehtoisena ja rakennetaan houkutteleva viesti potentiaalisille toimijoille.
Koulutuksessa syvennytään vapaaehtoisten rekrytointiin, perehdyttämiseen, valmentavan johtamisotteen hyödyntämiseen vapaaehtoisten sparraamisessa sekä haastavien tilanteiden hallintaan. Innostavat koulutuspäivät ja tehtävät antavat ideoita myös vapaaehtoisten hyvinvoinnin tukemiseen, viestintään vapaaehtoisille ja moninaisuuden vahvistamiseen yhteisössä. Koulutuksen osana toteutettava Disc-toimintatyyliarvio auttaa tunnistamaan omat vahvuudet ja kehittämiskohteet koordinaattorina. Koulutus tapahtuu työn ohessa ja tehtävät tukevat oman työn kehittämistä.
Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.
Vapaaehtoistyön koordinaattori koulutuksessa suoritat Lähiesihenkilötyön ammattitutkinnon, joka muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.
Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).
Koulutuksen tiedot
Mitä valmiuksia tarvitset?
Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien. Tutkinnon suorittaminen edellyttää, että työskentelet vapaaehtoistyön koordinoinnin tehtävissä. Tutkinnossa vaadittava osaaminen arvioidaan arjen työtehtävissä.
Koulutuksen kesto
Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.
Toteutus
Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.
Hakeutuminen
Jatkuva haku
Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikenikäiset hakijat aiemmasta koulutuksesta riippumatta. Jotkin haut voidaan avata vain kohdennettuina tietyille hakijaryhmille.
Tärkeät tiedot hausta
Opiskelijavalinta
Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.
Tutkintoon ei ole pääsykoetta.
Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi
Kielitaidon arviointi
Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.
Peruutusehdot
Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.
Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.