Hyppää pääsisältöön
Hei uusi ammatillinen ja TUVA opiskelija! Katso tärkeät tiedot opintojesi aloittamiseksi

Omnian tarjonta Kirkkonummella kasvaa – Hyvinvointipaja ja TUVA-koulutus alkavat syksyllä

Uutinen | 13.06.2024
Purotiellä toimineen Taidepajan toiminta on päättynyt ja uuden Hyvinvointipajan toiminta alkaa elokuussa. Myös TUVA-koulutus alkaa syksyllä Kirkkonummella. Toiminnan uudistamisella vastataan alueen nuorten palvelutarpeeseen.

Hyvinvointipajalla pääsee tutustumaan kasvatus- ja ohjausalan sekä sote-alan töihin

Omnian toimintaa Kirkkonummella täydentävä Hyvinvointipaja on kasvatus- ja ohjausalan sekä sote-alan töihin tutustuttava ammatillinen työpaja. Työkokeilussa nuoret pääsevät harjoittelemaan ohjausalan töitä esimerkiksi lapsiperheiden ja ikäihmisten parissa sekä tutustumaan työskentelyyn sote-alalla. 

Hyvinvointipajalla nuoret tutustuvat muun muassa ihmisen toimintakykyyn ja perushyvinvointiin, elämänhallintaan sekä viriketoiminnan ohjaukseen liittyviin teemoihin. Aiheita käsitellään kirjallisten tehtävien sekä luovien ja toiminnallisten menetelmien keinoin, eli esimerkiksi kädentaitoja, kulttuuria, liikkumista ja luontoa hyödyntäen. 

Työpajatoiminnan uudistuksella vastataan nuorten palvelutarpeeseen

Laurea ammattikorkeakoulussa valmistui keväällä 2024 opinnäytetyö Nuorten työpajatoiminnan sisällön ja tuen tarpeen selvittäminen Omnian Kirkkonummen toimipisteellä. Sosionomi Sanna Aho selvitti, millainen työpajatoiminta vastaisi parhaiten kirkkonummelaisten nuorten palvelutarpeeseen.

Työelämän ja opiskelujen ulkopuolella olevilta nuorilta sekä nuorten kanssa työskenteleviltä aikuisilta kerätyn aineiston perusteella Kirkkonummelle kaivataan ammatillista työpajatoimintaa, jossa on mahdollista tutustua laajasti erilaisiin tehtäviin ja jossa pääsee oppimaan kädentaitoja.

Hyvinvointipaja vastaa tähän tarpeeseen, sillä toiminnassa yhdistyvät sekä kasvatus- ja ohjausalan että sote-alan tehtävät. Purotien toimipisteen tilat puolestaan sopivat hienosti Hyvinvointipajan toimintaan.

Omnian Nuorten työpajatoimintaa kehitetään aktiivisesti ja nuoria osallistaen. Monelle nuorelle työpajatoiminta on myös paikka opetella elämänhallintaa ja vahvistaa sosiaalisia taitoja. Toiminta antaa valmiuksia työelämään tai opintoihin siirtymiseen. Omniassa on yhteensä 9 ammatillista työpajaa sekä seinätöntä valmennusta.

Tutkintokoulutukseen valmentava TUVA-koulutus alkaa Kirkkonummella

Purotiellä aloittaa syksyllä työpajatoiminnan ja ammatillisen koulutuksen lisäksi Tutkintokoulutukseen valmentava TUVA-koulutus, jossa on aloituspaikkoja 25. 

Aiemmin TUVA-koulutusta on järjestetty Leppävaaran toimipisteessä, josta toiminta siirtyy Kirkkonummen lisäksi Espoon keskukseen sekä Tapiolaan. Uudistuksen myötä TUVA-koulutukselle saadaan lisää tilaa, ja koulutus sijoittuu lähemmäs Omnian opiskelijapalveluita sekä ammatillisen koulutuksen, lukion ja aikuisten perusopetuksen koulutustarjontaa. 

TUVAn opiskelijoilla on myös mahdollisuus suorittaa opintoja Omnian Nuorten työpajoilla.

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Oppimisympäristöt
Osallisuus