Hyppää pääsisältöön

Vuoden 2024 oppisopimustoimijat palkittiin – esimerkillistä sitoutumista ja ohjausta

Uutinen | 04.10.2024
Omnia on jälleen valinnut vuoden oppisopimustoimijat, jotka ovat omalla panoksellaan edistäneet oppisopimuskoulutuksen toteutusta ja vaikuttavuutta.
Palkitut seisovat kuvausseinän edessä ja pitelevät kukkia sekä diplomeita.

Palkitut henkilöt ja organisaatiot ovat osoittaneet erinomaista osaamista oppisopimusprosessin eri vaiheissa – työpaikkaohjauksesta oppisopimusopettamiseen ja työnantajayhteistyöhön. Palkitsemistilaisuus järjestettiin Omniassa perjantaina 4.10 osana valtakuinnallista oppisopimusviikkoa.

Vuoden 2024 aikana Omniassa on jo suoritettu 687 tutkintoa oppisopimuksella. Yhteensä oppisopimusopiskelijoita on vuoden aikana ollut 2482. Oppisopimus on joustava ja tehokas tapa opiskella sekä opiskelijan että työnantajan näkökulmasta.

”Oppisopimukseen sitoudutaan vahvasti ja keskeyttämisprosentti on pieni”, totesi tilaisuuden avannut toimialarehtori Tommy Mård

Työpaikkaohjaajan merkitys on suuri

Vuoden työpaikkaohjaajaksi valittiin Minna Hepola. Hepola ohjaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opiskelijoita Kauniaisten kaupungilla. Hän on oivallinen esimerkki ohjaajasta, joka ymmärtää työpaikkaohjauksen merkityksen oppimisen tukemisessa.  Hepola kiitti Omnian opettajia sujuvasta yhteistyöstä. Työpaikkaohjaajan rooliin hän on oppinut omien opintojensa kautta.

”Olen ollut itse oppisopimusopiskelijana neljä kertaa ja sieltä kerännyt kaikki vinkit siihen, kuinka olla hyvä työpaikkaohjaaja”, Hepola totesi.

Opiskelijat oppivat paljon myös toisiltaan

Vuoden oppisopimusopiskelijaksi valittiin Petri Koivunen. Koivunen valmistui liiketoiminnan perustutkinnosta kiitettävin arvosanoin alle kahdessa vuodessa. Hänen opiskelupolkunsa on hyvä esimerkki siitä, kuinka aktiivinen ote ja halu kehittää omaa osaamista nopeuttavat valmistumista. 

Vuoden yrittäjä-oppisopimusopiskelijana palkittu Antti Mikkola erottui edukseen paitsi omalla oppisopimustutkinnollaan leipomoalalla, myös toimimalla mentorina toisille oppisopimusopiskelijoille. Mikkolan tapa yhdistää oman yrityksensä Mikkolan suoramyynnin kehittäminen ja toisten kouluttaminen tekee hänestä esimerkillisen opiskelijan.

”Yrittäjälle oppisopimus on hyvä työkalu opiskella itse. On myös hienoa päästä jakamaan omaa ammattitaitoa muille opiskelijoille”, Mikkola totesi.

Oppilaitoksessa saadut taidot hiotaan työelämässä

Vuoden oppisopimustyönantajaksi valittiin Sinimäen kiinteistöhoito Oy, jonka pitkäjänteinen panostus oppisopimusopiskelijoiden koulutukseen on tuottanut tulosta. Useat opiskelijat ovat valmistuttuaan työllistyneet yritykseen, mikä osoittaa oppisopimuskoulutuksen tarjoavan todellisia rekrytointimahdollisuuksia. 

”Yhteistyö Omnian kanssa on ollut äärimmäisen helppoa. Opettajat antavat hyvät perustiedot ja -taidot, joita työelämässä sitten hiotaan”, Sinimäen kiinteistöhoitoa edustanut Aki Savolainen totesi.

Opettajalla tärkeä rooli oppisopimusten syntymisessä

Vuoden oppisopimusopettajan palkinnon sai Jaana Karvinen Omnian ravintola- ja cateringalalta. Karvinen tunnetaan erityisesti vahvasta osaamisestaan oppisopimusprosessin hallinnoinnissa. Hän on onnistunut avaamaan uusia mahdollisuuksia yritysyhteistyössä ja saanut mukaan oppisopimuksiin monia alan yrityksiä. Puheessaan hän kiitti työnantajia sekä omnialaiaisia kollegojaan sujuvasta yhteistyöstä.

”Olen itse aloittanut urani vuonna -88 oppisopimuksella. Silloin minulle sanottiin, että oppisopimuksen kautta tulevat parhaat ammattilaiset”, Karvinen muisteli puheessaan.

Katso kuvia palkistemistilaisuudesta Omnian mediapankista (mediapankki.omnia.fi).

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Työelämäyhteistyö
Yrittäjyys