Koulutuksen kuvaus
Matkailupalvelujen ammattitutkinto kehittää taitojasi hotellin asiakaspalvelutyössä. Valmistaudut työskentelemään vastaanotossa, aulabaarissa, kokouspalveluissa tai muissa matkailualan myynti- ja asiakaspalvelupisteissä. Koulutus antaa erinomaiset eväät matkailualalla etenemiseen ja auttaa kehittämään ammattitaitoasi.
Koulutuksessa opit työskentelemään myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, taloudellisesti kannattavasti sekä vastuullisesti.
Nyt sinulla on mahdollisuus laajentaa osaamistasi lentokentän asiakaspalvelun ja työtehtävien pariin. Valinnaisessa tutkinnon osassa opit mm. Amadeus-varausjärjestelmän käyttöä, työelämän etikettiä lentokentällä ja alakohtaista sanastoa englanniksi. Syvennyt myös turvallisuuteen lentokentällä sekä pääset tutustumaan Helsinki-Vantaan lentokentän palveluihin opintoihin kuuluvalla vierailulla. Tutustu lentokentän kansainväliseen työympäristöön ja voit hakea lentokentälle työelämässä oppimisen jaksolle.
Omnialla on vankka kokemus matkailualan ammattilaisten kouluttamisesta. Matkailupalvelujen ammattitutkinto jatkaa tätä perinnettä keskittyen erityisesti hotellin vastaanoton ja asiakaspalvelun osaamiseen.
Osana opintojasi pääset tutustumaan kansainväliseen hotellialaan esimerkiksi Ranskaan suuntautuvalla opintomatkalla. Lisäksi sinulla on mahdollisuus suorittaa työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla ja hankkia näin arvokasta kansainvälistä kokemusta.
Omnia on hyvä ympäristö suunnitella yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakea jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon ja laajentaa osaamistasi edelleen.
Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).
Koulutuksen tiedot
Mitä valmiuksia tarvitset?
Sinulla on alan perusopintoja tai työkokemusta matkailu-, ravitsemis- ja talousalalta tai asiakaspalvelutehtävistä. Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien. Tutkinnon suorittaminen vaatii työ- tai harjoittelupaikan. Tutkinnossa vaadittava osaaminen arvioidaan työpaikalla tehtävissä työtehtävissä.
Koulutuksen kesto
Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.
Toteutus
Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin 8-10 kertaa kuukaudessa 4 kuukauden ajan. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita. Keväisin opetus järjestetään päiväaikaan ja syksyisin ilta-aikaan. Työpaikalla tapahtuva oppiminen on keskimäärin 4-6 kuukautta.
Asiakkaan kokemus
Tarja Malinen löysi uuden polun kuusikymppisenä – Matkailualalla elämänkokemusta arvostetaan
”Matkailuala sopii ihmiselle, joka viihtyy toisten seurassa eikä pelästy yllättävistä tilanteista. Sosiaalisuus ja kielitaito auttavat tietysti. Monen ikäiset ja taustaiset ihmiset pärjäävät matkailualalla ja monenlaisia ihmisiä tarvitaan.”
Hakeutuminen
Tärkeät tiedot hausta
Opiskelijavalinta
Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.
Tutkintoon ei ole pääsykoetta.
Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi
Kielitaidon arviointi
Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.
Peruutusehdot
Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.
Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.