Koulutuksen kuvaus
Leipomoalan ammattitutkinto vie sinut herkullisiin makumaailmoihin. Omnia on luovien käsityön taitajien paikka, jossa alan trendejä haistellaan ja maistellaan opettajien opastuksella. Leipomoalan ammattitutkinnon hakijalla tulee olla leipomoalan työpaikka, alan työkokemusta ja elintarvikealan perustutkintoa vastaava osaaminen. Voit valita itsellesi mieluisimman osaamisalan kolmesta vaihtoehdosta.
Kondiittorikisällin osaamisalalla opit kaikki kondiittorityön työvaiheet. Opit tekemään taikinat ja massat sekä muotoilemaan erilaisia tuotteita, paistamaan ja viimeistelemään koristeineen sekä pakkaamaan tuotteet myyntiä varten. Suolaiset ja makeat kakut, pikkuleivät, leivokset, konvehdit ja koristeet sekä erikoisruokavaliotuotteet valmistuvat taitavista käsistäsi.
Leipurikisällin osaamisalalla opit kaikki leipomotyön työvaiheet. Opit tekemään taikinat ja massat sekä muotoilemaan erilaisia tuotteita, paistamaan ja viimeistelemään koristeineen sekä pakkaamaan tuotteet myyntiä varten. Erilaiset ruokaleivät, kahvileivät ja muut leipomotuotteet sekä erikoisvaliotuotteet valmistuvat taitavista käsistäsi.
Leipomoteollisuuden kisällin osaamisalalla opit hallitsemaan leipomoteollisuuden valmistusprosessit. Opit hallitsemaan raaka-aineet ja niiden käytön suuressa mittakaavassa ja valmistamaan taikinat ja massat teollisia tuotteita varten.
Yhteisissä opinnoissa opit hallitsemaan elintarviketurvallisuuden sekä tarvittavien koneiden ja laitteiden käytön. Työympäristön siisteydestä ja turvallisuudesta huolehtiminen tulee opintojen myötä osaksi työskentelyn rutiinia. Opit myös tekemään tuotteiden omavalvontaa, tuoteselosteita ja hallitsemaan tietotekniikan käyttöä työssäsi.
Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja myös ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.
Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).
Koulutuksen tiedot
Mitä valmiuksia tarvitset?
Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien. Leipomoalan ammattitutkinnon hakijalta edellytetään leipomoalan työpaikka, alan työkokemusta ja elintarvikealan perustutkintoa vastaava osaaminen. Tutkinnossa vaadittava osaaminen arvioidaan työpaikalla tehtävissä työtehtävissä.
Koulutuksen kesto
Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.
Toteutus
Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.
Hakeutuminen
Tärkeät tiedot hausta
Opiskelijavalinta
Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.
Tutkintoon ei ole pääsykoetta.
Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi
Kielitaidon arviointi
Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.
Peruutusehdot
Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.
Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.