Koulutuksen kuvaus
Ravintola-alan asiakaspalvelun ammattitutkinnosta valmistut tarjoilijaksi. Koulutuksessa opit esittelemään, suosittelemaan, myymään ja tarjoilemaan ravintolan ruoka- ja juomatuotteita. Opit palvelemaan asiakkaita oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuuntuntoisesti sekä toimimaan yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti.
Opit myös kertomaan asiakkaille myytävien ruoka-annosten raaka-aineet ja valmistustavat ja palvelemaan erikoisruokavalioita tarvitsevia asiakkaita sekä käsittelemään maksuvälineitä. Myös myyntitilitysten tekeminen sekä alan koneet ja laitteet tulevat opinnoissa tutuiksi.
Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.
Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).
Koulutuksen tiedot
Mitä valmiuksia tarvitset?
Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien. Tutkinnon suorittaminen vaatii työ- tai harjoittelupaikan. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat ravitsemisalalla baarin tai ravintolan asiakaspalvelutehtävissä. Hakijalla tulee olla tehtynä alan perusopintoja tai olla työkokemusta ravintolan asiakaspalvelusta.
Koulutuksen kesto
Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.
Toteutus
Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.
Finnjävelin Salongissa työskentelevälle Awalle ihmiset ovat voimavara
Awa Camara opiskelee tarjoilijaksi oppisopimuksella.
”Ne on ne vieraat, jotka motivoivat ja saavat jatkamaan joka päivä,” Camara kuvailee.
Hakeutuminen
Tärkeät tiedot hausta
Opiskelijavalinta
Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.
Tutkintoon ei ole pääsykoetta.
Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi
Kielitaidon arviointi
Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.
Peruutusehdot
Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.
Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.