Koulutuksen kuvaus
Kuntoutus-, tuki- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto antaa kehittämishenkiselle ammattilaiselle mahdollisuuden suunnata omaa osaamistaan työvalmennukseen.
Koulutuksen avulla vahvistat osaamistasi työvalmentajana ja työelämän asiantuntijana. Saat käyttöösi konkreettisia työkaluja ja menetelmiä työn haasteisiin, verkostoidut ja tutustut erilaisiin työympäristöihin.
Opit toteuttamaan työvalmennuksen asiakasprosesseja ja osaat toimia asiantuntijana osana moniammatillista verkostoa. Lisäksi vahvistat osaamistasi työvalmennukseen liittyvästä lainsäädännöstä, määräyksistä ja eettisistä periaatteista.
Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.
Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).
Koulutuksen tiedot
Mitä valmiuksia tarvitset?
Koulutus sopii erinomaisesti työvalmentajille, sekä asiantuntijoille ja esimiehille, jotka haluavat kehittää työvalmennusta ja edistää työntekijöiden työhyvinvointia työyhteisössään. Pääsyvaatimuksena koulutukseen on soveltuva ammatillinen perustutkinto (sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, sosionomi, teknisen alan koulutus, tms) tai vastaavan tasoiset tiedot ja taidot. Työkokemus opetus-, ohjaus- tai työvalmennustyöstä on eduksi.
Koulutukseen osallistujien tulee täyttää SORA-lainsäädännön asettamat terveydentilavaatimukset. Tutustu koulutuksen terveydentilan ja toimintakyvyn vaatimuksiin.
Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien. Tutkinnon suorittaminen vaatii työ- tai harjoittelupaikan. Tutkinnossa vaadittava osaaminen arvioidaan työpaikalla tehtävissä työtehtävissä.
Koulutuksen kesto
Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1- 1,5 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.
Toteutus
Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on 5 päivää viikossa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.
Hakeutuminen
Jatkuva haku
Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikenikäiset hakijat aiemmasta koulutuksesta riippumatta. Jotkin haut voidaan avata vain kohdennettuina tietyille hakijaryhmille.
Tärkeät tiedot jatkuvasta hausta
Opiskelijavalinta
Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.
Tutkintoon ei ole pääsykoetta.
Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi
Kielitaidon arviointi
Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.
Peruutusehdot
Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.
Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.