Hyppää pääsisältöön
Hei uusi ammatillinen ja TUVA opiskelija! Katso tärkeät tiedot opintojesi aloittamiseksi

Opiskelijauutiskirje Omnis 4/2024

Uutiskirje | 27.05.2024
Omnis kokoaa yhteen kuukauden tärkeimmät tapahtumat ja uutiset opiskelijoille. Ratkaisuja. Yhdessä. Kaikille.

Kesä saapuu ja lukuvuosi päättyy

Opiskelu kerryttää osaamista, mutta myös käytännön taitoja toimia muuttuvassa työelämässä ja yhteiskunnassa. 

Tunnetaidot ja empatiakyky ovat vahvuuksia, kun työtehtävistä kilpaillaan tekoälyn kanssa. 
Sinnikkyys ja halu oppia uutta ovat elämässä menestymisen valtteja, joita myös opiskelussa ja koulutuksen loppuun saattamisessa tarvitaan. 

Opiskelu ja tutkinnon suorittaminen ovat myös mitä tärkeintä yhteistyötä. Omnian henkilöstö ja palvelut sekä opiskelukaverit mahdollistavat osaltaan opiskelijan onnistumista. Tärkeä rooli on myös turvaverkolla, joka rakentuu perheenjäsenistä, ystävistä ja työkavereista. 

Kiitos kuuluukin nyt lukuvuoden päättyessä teille kaikille, olette tehneet tuloksellista yhteistyötä. Opintojen eteneminen sekä tutkintojen suorittaminen on siitä todiste. 

Lämpimät onnittelut sekä kiitokset teille kaikille

Johtava rehtori Maija Aaltola


Lomakausi alkaa - katso tärkeät päivämäärät

Kourallinen metsämansikoita.

Kesälomakausi on alkamassa ja uuden lukuvuoden opinnot alkavat elokuussa. Opiskelijan sivuilta löydät oman koulutuksesi tärkeät päivämäärät.

Valmistujaisia juhlittiin iloisissa tunnelmissa

""

Omnian ammatillisen koulutuksen valmistujaisia, Espoon aikuislukion ylioppilaita ja kevätjuhlia vietettiin toukokuun lopulla. Lämminhenkisissä juhlissa katse oli tulevaisuudessa ja mielessä ylpeys saavutuksista.


Opiskelijoiden kattohallituksen kuulumisia

Opiskelijahallituksen kaudella 2023–2024 on tapahtunut paljon merkittäviä ja poikkeuksellisiakin tapahtumia - kauden aikana on ollut niin ylä- kuin alamäkiä. 

Syksyllä 2023 opiskelijahallitus järjesti esimerkiksi paljon kehuja keränneet tanssiaiset ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen sekä loka-marraskuussa presidentinvaalipaneelin ja haastattelut, joissa haastattelimme yhteensä kahdeksaa presidentinvaaliehdokasta. Keväällä opiskelijahallituksen järjestämiä tapahtumia olivat muun muassa eurovaalipaneeli ja yksinäisyyden- sekä kiusaamisenvastainen paneelikeskustelu. Otimme myös Omnian Ammattilaisgaalassa vastaan vuoden opiskelijan palkinnon.

Keväällä kuitenkin opiskelijatoiminnan tilanne muuttui Omniassa yt-prosessin seurauksena, kun kolmen opiskelijatoiminnan ohjaajan sekä toukokuussa myös opiskelijatoiminnan pitkäaikaisen asiantuntijan/koordinaattorin työsuhteet loppuivat. Opiskelijatoiminnan jatko selviää myöhemmin. 

Kokoukset ja tapaamiset

  • Opiskelijahallituksen kokoukset 25.4., 7.5., 21.5. ja 30.5.

    Aiheina mm. ammatillisen koulutuksen palvelupolku, opintojen henkilökohtaistaminen ja työssäoppiminen sekä erityisopetus

  • 14.5. Hyvinvointialueen opiskeluhuollon yhteistyöryhmän tapaaminen

      Kokouksessa käytiin läpi opiskeluterveydenhuollon tilannetta ja pohdittiin erityisesti keinoja yksinäisyyden vähentämiseen.

  • 2.5. Nuorten ääni -hanketapaaminen

      Keskustelun aiheina muun muassa opiskelijoiden hyvinvoinnin tukeminen ja osallisuuden edistäminen sekä ammatillisen koulutuksen houkuttelevuus.

  • 20.5. Johtoryhmän lounastapaaminen

Työryhmät

Opiskelijahallituksen edustajat ovat jatkaneet Omnian uuden tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelman työstämistä yhdessä muun työryhmän kanssa.

Opiskelijahallituksella on tavoitteena tavata loppukevään ja alkusyksyn aikana kaikki opiskelijoiden ideakilpailuun osallistuneet opiskelijat ja pohtia yhdessä ideoiden toteutusta ja kehitystä Omniassa.

Esitykset

Opiskelijahallitus esittää, että myös oppivelvollisilla tulisi olla tasavertainen mahdollisuus suorittaa opintoja verkossa. 

Yhteystiedot

Jos haluat kysyä jotain liittyen yllä oleviin kuulumisiin, tai haluat olla jonkin muun asian takia yhteydessä opiskelijahallitukseen, tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla opiskelijahallitus@omnia.fi. Voit laittaa meille matalalla kynnyksellä viestiä liittyen kaikkiin koulun arkea ja toimintaan koskeviin epäkohtiin tai toiveisiin.

Vili Olkkonen, puheenjohtaja


Omnialaiset menestyivät Taitaja2024-kisassa Kuopiossa

Taitaja2024 yleiskuva kilpailualueelta
Omnian Taitaja-finalisteista seitsemän pääsi mitalisijoille Kuopiossa 20.–23. toukokuuta kisatussa ammattitaitokilpailuissa. Omniasta oli Taitaja-finaalissa tänä vuonna yhteensä 16 kilpailijaa. Taitajien Taitajaksi valittiin Omnian opiskelija Max Miettunen. 

Yksinäisyyden vähentäminen Omniassa – Omnia mukana School to Belong -ohjelmassa

Omnian ammatillinen koulutus on päässyt mukaan HelsinkiMission School to Belong -ohjelmaan, jonka tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä oppilaitoksessa ja lisätä hyvinvointia.

Opiskelijoiden ideakilpailussa palkittiin Vaatteiden kierrätyspiste

Ideakilpailun voittaja Anastasiia Golovakho idea Vaatteiden kierrätyspiste idea palkittiin 500 euron kehittämisrahalla. Idea on tavoitteena saada toteutukseen keväällä 2025.

Elämää Omniassa

Laura löysi opiskelumotivaation TUVA-koulutuksen avulla

Laura Ahmaniemellä on ollut selkeä suunnitelma jo pitkään: hän haluaa opiskelemaan lukioon ja jatkaa siitä yliopistoon. Peruskoulun päättyessä arvosanoissa näkyi kuitenkin Lauran mielenterveyden haasteet ja opiskelumotivaation puute.
Lue koko juttu

Hanne Jauhiainen sai Nuorten työpajoilta tukea työllistymiseen ruokapalvelualalle

Hanne Jauhiainen löysi tiensä Omnian Nuorten työpajoille Vamos Espoon yksilö- ja ryhmävalmennuksen kautta.
Lue koko juttu

Huoltajapalautteella kerätään tietoa yhteistyön ja opintojen järjestelyjen sujuvuudesta

Kodin ja oppilaitoksen yhteistyö on tärkeää ja tukee opiskelijaa opintojen suorittamisessa. Omniassa toteutettiin alkuvuonna oppivelvollisuusikäisten opiskelijoiden huoltajakysely, joka on yksi keinoista, joilla seurataan huoltajayhteistyön kehittymistä.

Lue lisää

Työ ja ura

Omniasta saat apua työnhakuun ja uraohjaukseen.

Uraohjaus valmistuville

Oletko valmistumassa Omniasta ammattiin?

Uraohjaajalta saat apua työpaikan hakuun, jos olet valmistumassa muutaman kuukauden sisällä, eikä sinulla ole vielä työpaikkaa tiedossa. 

Uraohjauksesta saat

  • yksilöllistä tukea työpaikkojen etsimiseen ja vaihtoehtojen pohtimiseen
  • vinkkejä työhakemuksen ja CV:n tekemiseen
  • apua työhaastatteluun valmistautumiseen.

Uraohjaaja Jonna Korhonen, jonna.korhonen@omnia.fi , 040 126 7620

Uraohjaaja Minna Uusimaa, minna.uusimaa@omnia.fi , 040 126 4907

Ajanvarauskalenteri (Bookings)

Takaisin ylös
Tagit:
Uutiskirje
Hyvinvointi
Kilpailutoiminta
Kulttuuritoiminta
Ohjaus
Osallisuus